Јавне набавке Документи Извештај о раду Програм рада установе

U Оbrazovno – kulturnoj ustanovi „Cnesa“ u toku je realizacija projekta Handshake. Projekat se finansira iz sredstava programa IPA prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Glavni aplikant je: Regionalni centar za obuku iz Kečkemeta (Mađarska). Patrneri su: - Specijalna osnovna Škola, Pedagoški i Metodološki centar iz Baje (Mađarska) - Nevladina orgazicija Probitas iz Subotice U Subotici i Baji će se realizovati projekat „Zlatni Klas“ čiji je cilj ekološko gazdovanje kao i EBC*L i ECDL kursevi. U Kanjiži i Kečkemetu će se realizovati kursevi za hotel asistenta dopunjen sa ECDL i EBC*L kursevima. Projekat se realizuje u više faza na gore navedenim lokacijama. U prvoj fazi projekta će se vršiti analiza, upoređivanje i sinhronizacija zakona i propisa Srbije i Evropske Unije na polju obrazovanja odraslih. Potom sledi obrazovanje nastavnika sa svih lokacija od strane 5 već kompetentnih predavača koji će svoja znanja preneti nastavnicima koji će realizovati projekat. Treća faza projekta obuhvata sprovođenje stručnih kurseva na četri lokacije u paralelnom rasporedu. U okviru projekta će se realizovati razmene učenika i predavača kako bi učenici usvojili znanja od najkompetentnijih stručanjaka-predavača. Kurs za pansiono, seosko hotelijerskog asistenta se sastoji od sledeća šest modula: privređivanje, doček gostiju, obavljanje dnevnih aktivnosti, obavljanje higijenskih aktivnosti, držanje životinja i baštovanstvo i spremanje. Važno je napomenuti da će po završetku ovog kursa polaznici polagati ispit koji se zasniva na principima i pravilima mađarskog polaganja stručnog ispita i koji je priznat u Evropskoj Uniji. Pored Mađarske diplome učesnici će dobiti i Europass diplomu na engleskom jeziku. Pored kursa za hotelskog asistenta pokrećemo i ECDL kurs koji se sastoji iz 4 modula a koji daje sva neophodna znanja i veštine potrebne za rukovanje računarom. ECDL diploma je diploma o stečenom informatičkom obrazovanju po međunarodnim standardima. Moduli kursa: operativni sistemi, obrada teksta, rad sa tabelama, internet i komunikacije. Želeli bi da istaknemo još jedan kurs, EBC*L (Evropska licenca poslovnih kompetencija) koja je takođe međunarodno priznat sertifikat. Ovaj kurs daje polaznicima praktična znanja iz sfere ekonomije bilo da imaju predznanja iz te oblasti bilo da su početnici. Ovaj kurs je pre svega predviđen preduzetnicima, budućim preduzetnicima kao i zaposlenima ili onima koji traže posao.



Kursevi se održavaju u zgradi OKU Cnesa koji se nalazi u Kanjiži na adresi Glavni trg broj 9 (preko puta autobuske stanice). Po planu kursevi treba da započnu u decembru mesecu i trajaće do leta naredne godine. Prijava za konkurse u Kanjiži su istekli ali se zainteresovani mogu još prijaviti kod subotičkih partnera za kurs ekološkog gazdovanja „Zlatni klas“ čiji su sastavni deo 4 ECDL modula kao i EBC*L kurs.

Kurseve sufinansira EvropskaUnija.

Dodatne informacije možete dobiti na telefonima 024/874-077, 024/873-043 ili putem e-mail-a na edukacija@cnesa.rs.


Srdačno očekujemo sve zainteresovane!

Glavni podnosilac konkursa: Regionalni centar za obuku iz Kečkemeta“

Partneri:

  1. Obdanište, osnovna Škola, Specijalna Škola, Kolegijum, Pedagoški i Metodološki centar i Prihvatilište za decu iz Baje (Opština okruga Bač-Kiškun, Mađarska)
  2. Civilna društvo “Probitas”
  3. OKU Cnesa

“Ovaj dokument (proizvod, događaj) se realizuje uz sufinansiranje Evropske Unije. Za sadržaj dokumenta je odgovorna samo “OKU Cnesa” i ninakoji način ne odlsikava stavove Evropske Unije ili drugih organa.”