Közbeszerzés Dokumentumok Munkajelentés Munkaterv


Lehet, hogy testvérek vagyunk te meg én?!
képzőművészeti pályázat gyerekeknek

A 2018-as évben a családra mint a társadalom sejtjére helyeződik a hangsúly. Ennek fényében a Dobó Tihamér Képtár rajzpályázatot hirdet Lehet, hogy testvérek vagyunk te meg én?! címmel általános iskolás diákok számára.
A pályázatra készített munkának családfát kell ábrázolnia és készülhet szabadon választott technikával.
A beérkező mű nagysága ne legyen kisebb A3-as lapméretnél, 5-ös rajzblokknál!
A felhívás célja:
Maga a téma egyik elengedhetetlen része a kutatás, ami a párbeszédek folyamán a családi szálakat szorosabbra fűzi, meghittebbé teszi. Alkotás közben fejlődik a rendszerező készség az idő térben való ábrázolásával.
A családfa készítése igen izgalmas feladat, amelynek során a készítője nagyon korán ráébred arra, hogy ez a tevékenység egy örökös befejezetlen munka marad, nincs se eleje, se vége, ez gondolkodásra serkent, tágítja a látáskört.
A pályaművek beadási ideje: 2018. március 2-a.
Eredményhirdetés 2018. március 9-én, pénteken 18 órakor a Művészetek Házának előcsarnokában, ahol a beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik majd.
A tíz, legjobbnak minősülő alkotás készítője ajándék képzőművészeti szakkörön vehet részt a Dobó Tihamér Képtárban, Csobanov Márta vezetésével heti egy alkalommal 2018 áprilisa és májusa folyamán.
A szakkör témái: Rajzolunk jobb agyféltekésen, Fessünk akvarellt! Ki-ki a maga érdeklődési körének megfelelő technikával dolgozik, hasznos tanácsok mellett.
Rajzra fel, használjátok a képzelőerőtöket és kutassatok a családban!

További információk Csobanov Mártától, a Dobó Tihamér Képtár vezetőjétől kaphatók a 063/74-88-141-es telefonszámon vagy személyesen a képtár nyitvatartási ideje alatt.

Február 19. (hétfő), 18.00 óra
Dobó Tihamér Képtár

a Vajdasági Képzőművészeti Kör szervezésében


NŐK TÁRLATA

Kiállítanak a Képzőművészeti Kör festőnői, az Ozoray Árpád MME hímző szakosztálya és a Tisza-Folt Egyesület
A kiállítás március 12-ig tekinthető meg.

A belépés díjtalan.

Február 21. (szerda), 8.00−10.00 óra
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, pincehelyiség

a helyi Vöröskereszt szervezet és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat szervezésében


ÖNKÉNTES VÉRADÁSI AKCIÓ

A Vöröskereszt vércukorszintet is fog ellenőrizni a véradásra jelentkező polgároknál.
A véradás előtt egy kérdőívet kell kitölteni a személyes adatokkal és az egészségi állapottal kapcsolatban, ezért tanácsos szemüveget hozni azoknak, akiknél ez segít, valamint személyi igazolványt.

Február 24. (szombat), 18.00 óra
Művészetek Háza, nagyszínpad

a magyarkanizsai önkormányzat szervezésében


TIZENNYOLC FEHÉREN
AZ UDVARI KAMARASZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Szereplők: Boros Ádám, Dóczy Péter, Incze Máté, Kákonyi Tibor, Kálló Béla, Krizsik Alfonz, Lénárt László, Pelsőczy László, Stelly Zsófia, Szorcsik Kriszta
Díszlet- és jelmeztervező: Húros Annamária
Dramaturg: Szigeti Réka
Rendezte: Andrási Attila
Az 1918-as esztendő, a nagy háború utolsó éve, mérföldkő volt a magyar történelemben. Tizennyolc fe héren című előadásunkban 1918 októberének utolsó napjait mutatjuk be. Ezek a napok a Magyar Királyság utolsó napjai is. 2018-ban az első világháború száz éves befejezésére, a szomorú őszre emlékezünk. Előadásunkat eleink emlékére, lelkünk üdvéért hoztuk létre.

A belépés díjtalan.

Február 28. (szerda), 17.00 óra
Cnesa, moziterem

a Cnesa OMI és a Mobil 3D Cinema szervezésében


COCO
amerikai családi animációs film szerb nyelvű szinkronnal, 105 perc, 2017

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
A forgalmazó fenntartja a műsorváltoztatás jogát.

A belépőjegy ára 250 dinár.

Február 28. (szerda), 19.00 óra
Cnesa, moziterem

a Cnesa OMI és a Mobil 3D Cinema szervezésében


A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA
amerikai romantikus dráma szerb nyelvű felirattal, 2018

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.
Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét ötven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.
A forgalmazó fenntartja a műsorváltoztatás jogát.

A belépőjegy ára 250 dinár.