Közbeszerzés Dokumentumok Munkajelentés Munkaterv
Kultúra Mozi

A Kultúra Filmszínház a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény keretében működik 320 férőhelyes vetítőteremmel. A filmeket 35mm, 8mm, 16mm, DVD és DV minőségben tudjuk vetíteni egyenlőre Sztereó hanggal.

Amióta fölépült a színpad, a filmbemutatást redukálni kellett, ugyanis a nagyterem használatát össze kell hangolni a mozi, a színházi rendezvények és egyéb, megszervezésre kerülő művelődési rendezvények között. Jelenleg heti 2 előadást tartunk, illetve a fesztiválok és más filmprodukciók bemutatása bővíti az vetítések számát.

A mozi filmrepertoárja a világ filmgyártásában meglévő törekvéseket/irányzatokat, próbálja követni, és helyet ill. teret ad az ifjú, és kortárs alkotóknak, fesztiváloknak.

A műsorban rendszeresen helyet kapnak az új hazai filmek is. Bemutatásuk kis szemleszerűség formájában történik, vagy az egyes filmek piacra kerülésének rendjében.

Két évtizedénél is több már, hogy a magyar film hazai forgalmazásba került. Ezt az űrt több éve már úgy töltjük ki, hogy a vonatkozó év első negyedében, közvetlenül a budapesti Magyar Filmszemle lezajlása után, Magyar Filmnapok néven kis filmszemlét tartunk az előző évi magyar filmtermésből. A filmcsokor összeállításánál igazodnunk kell a fölkínált kerethez. Ugyanígy más fesztiválokkal egyetemben vetítésre kerülnek a beválogatott, illetve díjnyertes alkotások. Várjuk az olyan filmfesztiválok jelentkezését, amelyek felkínálják a vetítés jogát és lehetőségeit.

A múló időt kiálló filmértékeket a nagyon gazdag belgrádi filmmúzeummal, a Kinotekával együttműködve tudunk közönségünk elé tárni. A rossz irányba eltolódott és megkövülni látszó igény, vagy ízlés miatt azonban mozgásterünk nagyon leszűkült. Minden segítséget és támogatást szívesen fogadunk.

mozi1mozi