Јавне набавке Документи Извештај о раду Програм рада установе

Биоскоп "Култура"

Кањишки биоскоп "Култура" са салом од 320 места функционише у оквиру ОКУ Цнеса Кањижа. Филмови се пројектују са 35мм, 8мм, 16мм филмова као и са ДВ и ДВД медија у стерео озвучењу.

Од када је у сали изграђена позоришна бина број пројекција филмова је редукован због усаглашавања биоскопског програма са позоришним и другим културним манифестацијама. Тренутно вршимо две пројекције недељно што се проширује уколико су на програму филмски фестивали.

Биоскопским репертоаром покушавамо да пратимо водеће трендове у свету филма као и да дамо простора младим филмским уметницима као и филмским фестивалима.

На програму су увек и најновији домаћи филмови. Премијере домаћих филмова покушавамо организовати у виду мањих филмских смотри.

Већ више од две деценије у земљи се дистрибуирају мађарски филмови. Сваке године организујемо дане мађарског филма који се надовезује на смотру мађарског филма у будимпешти. Такође су на програму и награђени филмови филмских фестивала па самим тим очекујемо и сваки контакт са организаторима ради права за пројекцијама.

У сарадњи и уз помоћ београдске Кинотеке, филмског музеја, у могућности смо да публици прикажемо квалитетне старе филмове који се одупиру пролазности. Због наглих промена у друштву по питању захтева и укуса за филмом наше деловање је веома сужено и због тога радо прихватамо сваки вид сарадње и помоћи.