Javne nabavke Dokumenti Izvestaj o radu Program rada ustanove

Bioskop "Kultura"

Kanjiški bioskop "Kultura" sa salom od 320 mesta funkcioniše u okviru OKU Cnesa Kanjiža. Filmovi se projektuju sa 35mm, 8mm, 16mm filmova kao i sa DV i DVD medija u stereo ozvučenju.

Od kada je u sali izgrađena pozorišna bina broj projekcija filmova je redukovan zbog usaglašavanja bioskopskog programa sa pozorišnim i drugim kulturnim manifestacijama. Trenutno vršimo dve projekcije nedeljno što se proširuje ukoliko su na programu filmski festivali.

Bioskopskim repertoarom pokušavamo da pratimo vodeće trendove u svetu filma kao i da damo prostora mladim filmskim umetnicima kao i filmskim festivalima.

Na programu su uvek i najnoviji domaći filmovi. Premijere domaćih filmova pokušavamo organizovati u vidu manjih filmskih smotri.

Već više od dve decenije u zemlji se distribuiraju mađarski filmovi. Svake godine organizujemo dane mađarskog filma koji se nadovezuje na smotru mađarskog filma u budimpešti. Takođe su na programu i nagrađeni filmovi filmskih festivala pa samim tim očekujemo i svaki kontakt sa organizatorima radi prava za projekcijama.

U saradnji i uz pomoć beogradske Kinoteke, filmskog muzeja, u mogućnosti smo da publici prikažemo kvalitetne stare filmove koji se odupiru prolaznosti. Zbog naglih promena u društvu po pitanju zahteva i ukusa za filmom naše delovanje je veoma suženo i zbog toga rado prihvatamo svaki vid saradnje i pomoći.