Javne nabavke Dokumenti Izvestaj o radu Program rada ustanove

Informatički kurs i za starije osobe

Krajem marta je završen projekat Regionalne mreže za obrazovanje odraslih pod nazivom „Bake ,kliknite! Svet nije samo za mlade! – Kurs informatike za penzionere“.
Projekat je obuhvatio 40 časovni kurs informatike za penzionere opštine Kanjiže. Obuku su završili 15 penzionera koji su naučili temelje informatike, interneta, komunikaciju preko interneta. Za učesnike kurs je bio potpuno besplatan zahvaljujući donatoru, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije.

17. april (utorak), 17.00 časova
OKU „Cnesa”, Podrum

U organizaciji Zdravstvenog centra „Eleki” i Udruženja velikih porodica opštine Kanjiža "Kutak"

VEGANSKI KULINARSKI KRUG

VEGANSKI KULINARSKI KRUG

Ulaz je besplatan.

25. april (sreda), 8.00−10.00 časova
OKU „Cnesa”, Podrum

u organizaciji Crvenog krsta iz Kanjiže i Zavoda za transfuziju krvi iz Subotice

u organizaciji Crvenog krsta iz Kanjiže i Zavoda za transfuziju krvi iz Subotice

Pre davanja krvi je potrebno popuniti kratak upitnik sa ličnim podacima i zdravstvenom stanju, a poželjno je poneti sa sobom naočare, kao i ličnu kartu.

26. april (četvrtak), 18.00 časova
Galerija „Dobo Tihamer”

u organizaciji OKU „Cnesa”


RADOST KRETANJA‒ prikaz metodološke knjige Žolta Sečija

"Tamo gde nema pokreta, nema plesa. Tamo gde nema kretanja ili plesa, nema napretka, a gde nema razvoja, nema ni novih znanja. "(Piroška Apro – defektolog)
Žolt Seči, pedagog narodnog plesa u Horgošu, i pedagog akreditovanog programa „Radost kretanja”, započeo je pre četiri godine zanimanje sa decom sa posebnim potrebama, a metodološki pomoćni materijal rezultat je ovog rada. Knjiga nastoji pokazati da nas igra priprema za život, a deci treba predstaviti radost igranja.
Prezentaciju knjige pomaže defektolog Piroška Apro, Tamara Čanji učitelj i koautor, Đula Juhas, član orkestra „Juhas” i Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara.

Ulaz je besplatan.

27. april (petak), 19.00 časova
OKU “Cnesa”, Bioskopska sala

u organizaciji OKU „Cnesa”


NA TELU I DUŠI (116 minuta, 2017)
prikaz filma koji je nominovan za Oscar

Uloge: Aleksandra Borbelj, Geza Morčanji, Zoltan Šnejder, Ervin Nađ, RekaTenki, Eva Bata, Tamaš Jordan
Režija-scenario: Ildiko Enjedi
Rad je nagrađen Zlatnim medvedom na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2017. godine. U martu je ovaj film dobio najviše priznanja na filmskoj Gali mađarske filmske nagrade. Film je osvojio sedam nagrada na filmskim festivalima, a takođe je izabran za predstavnika mađarske kinematografije za nagradu Oskar u kategoriji stranog filma. Film je bio među pet nominovanih.
Radnja ove ekscentrične drame je smeštena u okruženje budimpeštanske klanice. Mlada žena Marija i njen šef Endre otkrivaju da svake noći sanjaju isti san. Isprva zbunjeni i pomalo uplašeni, polako prihvataju ovu čudnu koincidenciju, i pokušavaju da tokom dana rekonstruišu ono što im se u snovima zbiva. Ovo je priča o dvoje ljudi koji otkrivaju carstvo osećanja i telesne želje, koju je Ildiko Enjedi ispričala nežno i sa puno suptilnog humora. Flm preporučujemo za osobe starije od 16 godina. Film će biti prikazan na izvornom mađarskom vokabularu, sa srpskim titlovima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na blagajni OKU „Cnesa” od 16. aprila, radnim danom između 9 i 15 sati.
Ulaznica iznosi 250 dinara.