Javne nabavke Dokumenti Izvestaj o radu Program rada ustanove
Galerija Dobo Tihamer
Radno vreme:
Ponedeljak - sreda: 9-15č
Četvrtak- petak: 13-19č

Ime prve kanjiške galerije nam već govori da smo veoma vezani za duhovnost nekadašnjeg Dobo Tihamera - Cigonje.

Njegovim imenom želimo iskazati naše poštovanje prema najvećem slikaru, grafičaru koji je živeo u našem gradu i njegovim teškim životnim putem koji je sličan istoriji i životu naroda koji žive na ovim prostorima između rita i reke Tise.

Sa druge strane želimo predati njegovo nasledstvo koje nam je ostavio kao kanjižanin i umetnik a to je njegova nepristrasnost u umetnosti nadahnuta najdubljim i najvišim stvaralačkim vrednostima.

Trenutno živimo u vremenima kada je u modi površnost. Društvo je postalo egzibicionističko, siromašno u tradicijama i moralnim vrednostima. Zašto bi to bilo drugačije i u umetnosti?

Iz ovih razloga smatramo da je cilj galerije predstavljanje umetnika koje još karakteriše beskompromisna i čista volja za stvaranjem i čija dela nose u sebi pravi smisao umetnosti kao i vaspitno-edukativne poruke. Dela predstavljena na izložbama nose u sebi visok umetnički standard sa odgovorima na stalna i univerzalna pitanja čovečanstva.

Na granicama dve zemlje, u ovako mešovitom okruženju šta bi nam mogao biti važniji zadatak od toga da predstavimo umetnike i njihova dela iz Srbije i i Mađarske.

Galerija Dobo Tihamer je pored izložbi i domaćin raznim kulturnim dešavanjima, performansima, filmskim večerima, predavanjima iz oblasti istorije umetnosti i kulture.

kep1

kep2